Uge 22 i mad

Kære læsere

Her er vores udvalg af nyheder fra madens verden i uge 22:

Bierne får deres egen E45 i Norge.

I Norge har de taget konsekvensen af at bierne er pressede af blandt andet forbruget af pesticider. De har derfor lavet en motorvej til humlebierne, i den forstand at de har skabt flere stader, der gør, at bierne har nemmere ved at klare sig i hovedstaden Oslo.

Bi-døden er et stort problem, der på sigt kan skabe en fødevaremæssig katastrofe i Europa, så initiativet er bestemt godt.

Hele historien er på engelsk, og kan læses her: Norway creates bumblebee highway

Bees gif

Coop og madkulturen.dk søger årets lokale vare

Forbrugernes interesse for lokale fødevarer er stor, fortæller Coop og vil derfor gerne finde årets lokale vare. Man kunne jo også have taget udgangspunkt i, at de lokale fødevarer smager bedre og er produceret med mindre kemi og mere kærlighed. Men Coop er selvfølgelig en virksomhed og profit er i højsædet - og det er sådan set også helt legitimt.

Motivationen desuagtet er projektet stadig godt for alle, så hermed delt. Vi anbefaler Coop at starte med at tage et kig på alle de mange lækre produkter hos Attmatr - vi har også telefonnummeret på producenterne, hvis det er.

Du kan tilmelde lokale varer som du selv elsker her: Nu går jagten ind på Årets Lokale Vare
Integration der smager godt

Integration er et vigtigt emne i dagens Danmark. Af og til har vi selv oplevet, at selvom vi gerne vil gøre noget godt for vores nye medborgere - byde dem velkommen og lære dem at kende - så er det svært at få skabt kontakten.

Sådan har vores nye landsmænd det nok også med os.

Projektet Dinner with a Dane lader folk mødes over mad. De sætter interesserede danskere sammen med interesserede udlændinge, der bor i Danmark. Så aftaler man selv hvor og hvornår man spiser sammen.

Har du overskud nok til at hjælpe folk med at bosætte sig i vores lille land, så tag et kig på dinnerwithadane.org.

De fleste mennesker er jo faktisk ret søde.

helpful gang

 

Kendt ukrudtmiddel kan give kræft

WHO (World Health Organization) er et ret stort foretagende og når de råber vagt i gevær, er der grund til at lytte. WHO har undersøgt det kendte ukrudtsmiddel Roundup, der produceres af Monsanto og konkluderer at det formentlig kan forårsage kræft. Mere præcist skyldes bekymringen stoffet Glyfosat, der i stor stil bruges i landbruget.

Der blev fundet Roundup i det danske drikkevand allerede tilbage i 2011, og i de områder i udlandet, hvor der sprøjtes intensivt med roundup, forekommer der hyppige misdannelser af kranier, ansiger og hjerner, skriver Information.

Firmaet bag giften, Monsanto, afviser WHO's forskningsresultater som "fupvidenskab". Der sætter vi nu nok vores penge på WHO, og ikke firmaet, der har meget store økonomiske interesser i Roundup.

Læs om WHOs konklusioner på b.dk: WHO: Kendt ukrudtsmiddel kan give kræft
Vestsjælland er meget langsom

Som en del af en brandingstrategi for Vestsjælland har de sat fokus på ro og nærvær. Det har de gjort i en video, der er blevet til i samspil med eksperter indenfor stress, naturterapi og mindfullness. De kalder det selv for verdens med afslappende film, og du kan sænke din puls lige nu, lige her ved at se med:Det er herudefra din mad kommer, når du køber lokalt. Vi håber du kan smage roen i produkterne på attmatr.com.

Det var nyhederne for nu.

God weekend!

Kristian

På vegne af Attmatr

 

Seneste indlæg:

Hampefrø