Uge 21 i mad

Marmelade Attmatr


Velkommen til den ugentlige opdatering - her er tre historier fra ugen, der gik:

Vejle barsler med Food innovation House

Hvad er det, der er i Vejle, stort, firkantet og fyldt med lækkerier? Det er det nye Food Innovation House, der skal sikre den jyske by en fremtrædende plads i forhold til fremtidens madforsyning.

I alt bliver der 6.500 kvadratmeter at lege på - og man forventer 200 nye arbejdspladser.

Tillykke til Vejle - og vel egentlig til os alle sammen.

Læs mere på foodculture.dk: Vejles nye fødevarelegeplads er klar til infomøde
 

Frankrig tvinger supermarkederne til at give overskydende mad til velgørenhed

I Frankrig har de kæmpet mod madspild - ligesom organisationen Stop spild af mad gør herhjemme - og de er gået så vidt som at indskrive det i loven at mad, der er spiselig, ikke bare må smides ud. Den skal komme folk til gode. Vi synes det giver rigtig, rigtig god mening.

I Frankrig spilder man mad for op mod 20 milliarder euro årligt. 11% af den spildte mad smides ud af butikker - og 67% af forbrugere. Så det er fint nok, at indføre denne lov - men folk skal også selv blive bedre til at spare på naturens ressourcer.

I Danmark spilder vi for 11,6 milliarder kroner mad om året (inkl. moms og afgifter).

Læs hele historien om Frankrigs lov mod madspild (på engelsk): France to force big supermarkets to give unsold food to charities

french gif


 
Pressede landmænd får endnu en på sinkadusen

At landbruget er økonomisk presset er ingen hemmelighed. Vi har tidligere skrevet om det her på bloggen. Nu har de så fået endnu en udfordring da de kinesiske indkøbere er forsvundet fra råvarebørserne.

Tomrummet har sendt priserne i næsten frit fald, og ARLA har meddelt landmændene at de er nødt til at sænke mælkeafregningerne med 7,5 øre per liter - for en gennemsnitlig besætning betyder det et fald i omsætning på omkring 1,3 millioner.

Finans.dk: Ny nedtur rammer tusindvis af landmænd

Dr. who


Det var nyhederne - to gode og én trist.

God weekend og god appetit derude

Kristian

Seneste indlæg:

Hampefrø