Uge 19 i mad

Her er lige en opdatering fra madens verden. Vi starter med økonomien

10 milliarder mere til landbruget

10  milliarder kroner skal redde landbruget, hvor hver syvende landmand er stærkt forgældet, i et omfang så deres landbrug er truet.

Landbruget er selvfølgelig af enorm betydning for økonomien i hele Danmark, så vi må håbe at de nye intiativer hjælper med at få sundere landbrug.

De danske landmænd skylder tilsammen op mod 350 milliarder væk (opdagede vi under research), så vi lapper næppe hullet med 10 milliarder.

Sudden worry gif


Læs hele historien her >>
 Den gavnlige effekt af sundere mad kommer hurtigt

Coop Sverige har sammen med Det Svenske Miljøinstitut testet hvad der sker, når man går fra at spise almindelig mad, til at spise økologisk mad.


I videoen tager de fat i et af de helt centrale problemer: vi har grænseværdier for kemikalierne i vores mad, men aner intet om hvad der sker, når de bliver blandet sammen.


Har du nogensinde være til en fest, hvor du fik et glas vin, en øl og måske en cognac til kaffen. Og pludselig var du meget, meget mere fuld en du burde være fordi du havde blandet alkohol?


Du gør det samme med kemikalier i din krop hver eneste dag.
Troy mcclure laugh


Hvad der heller ikke bliver sagt eksplicit i videoen er, at det jo faktisk er ret imponerende at kroppen så hurtigt kan skille sig af med de skadelige stoffer. Sådan en menneskekrop er en fantastisk maskine. Vi burde behandle den som sådan.

Regeringen er klar med en plan for 'Udkantsdanmark'


Det er vi også. Vi kalder vores for Attmatr, og selvom vi selvfølgelig ikke kan klare det alene, synes vi at det er helt centralt at skabe handel direkte mellem menneskerne, der bor der, hvor der er plads og dem, der er stuvet sammen i byerne.


Regeringens plan er 'en blandet landhandel' siger Statsministeren, og i planen er der blandt andet penge til at rive gamle huse ned, flere telefonmaster og mere bebyggelse i de kystnære områder.


Kampen om at sørge for at Udkantsdanmark får den respekt det fortjener er lang. Men de mange gode kræfter skal nok løse opgaven sammen.


star wars odds gif
Fødevareforlig 3


Det kommende fødevareforlig (som ikke er det samme som planen for udkantsdanmark) betyder også lempelser for de små producenter, der blandt andet får lov til sælge direkte til mindre detailvirksomheder (og altså ikke kun stalddørssalg til slutbrugere).


Fremover vil du altså kunne få lokale æg på lokale restauranter. Det virker helt tosset at det ikke allerede var muligt. Der bliver selvfølgelig også lokale kyllinger, ænder, marmelade, pølser og meget mere:


Magic sausage gif
I Fødevareforlig 3 er der afsat 354 millioner, og du kan læse lidt mere om det her >>

Det var det - god weekend

Kristian

På vegne af Attmatr

Seneste indlæg:

Hampefrø