Mød producenterne: Klosterhedens vildt

Fritlevende vildt er noget af det tætteste man kan komme  på smagen af den rå natur. Dyrene har levet et ustresset liv i de danske skove, og er ikke resultatet af dyrehold eller organiseret landbrug.

Klosterhedens vildt er et af få virksomheder i Danmark, der har lov at håndtere jagtskudt vildt, hvilket sker i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen Vestjylland, Midtjylland og Thy samt med private jagtvæsener i Midt-, Vest- og Nordjylland.

For at sikre bæredygtighed for bestanden og miljøet arbejdes der hånd i hånd med både offentlige og private firmaer. Som Klosterhedens vildt skriver på deres hjemmeside:

"Jagtudbyttet er ikke en given størrelse, men er derimod tilpasset bestanden i et givent område og dertil afhængig af lidt held. Når jagtudbyttet i sidste ende tilberedes og indtages er det, udover smagskvaliteten værd at bemærke, at vildt er en fødevare skabt i balance med naturen. Som spise er vildt en eksklusiv oplevelse – ikke mindst fordi “produktionen” har en naturlig begrænsning og kræver en kvalitetsorienteret og nænsom håndtering."

Samtidig er smagen unik. Jagtskudt vildt er helt anderledes end det man kender fra industrielt vildt. Hvert eneste dyr kan spores tilbage til netop den egn, det kommer fra, og fordi dyret selv har valgt sin føde i de store danske skov- og hedearealer. Det sætter sin spor på kødet, der ofte har en kompleks og varieret smag, der kan sammenlignes med dybden og forskellen i finere vine.

Ydermere har dyrene bevæget sig, ofte over store afstande, hvilket sikrer en lav fedtansætning og ekstrem mørhed.

Vi er meget, meget stolte over at have Klosterhedens vildt med hos Madmarkedet.dk og håber, at vi kan hjælpe dem med at få deres exceptionelle produkter ud blandt danskerne.

Her er lidt stemningsbilleder fra Klosterhedens vildt:

Tagliatet med blommer
Rådyrkølle
skovbryn
lav sol i skov


Bestil varer fra Klosterhedens vildt på madmarkedet.dk ved at klikke her >>

Seneste indlæg:

Hampefrø