Krondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauce

Krondyr steaks opskrift

 

Denne ret indeholder en mængde svarende til cirka to personer.

 

Krondyrsteaks kan du købe lige her.

 

Æble-selleri kompot:
2 Belle de Booskop (el. andre mad æbler)
1 dl revet knold selleri
1 tsk sukker
2 spsk vand
Et par kviste timian

 

Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker. Kog æbler, sukker, vand og et par kviste hakket timian til mos i en gryde. Rør groft revet knold selleri i og server kompotten lun eller afkølet efter behag.

 

Svampesauce:
100 g svampe
1 fed hvidløg
1/2 løg
1/2 dl portvin (el. rødvin)
1/4 dl Vildtbouillon
1 dl piskefløde

 

Rist svampene i olie i en gryde, tilsæt hvidløg, fin¬thakket løg og lidt hakket timian og sautér i 2 min. Tilsæt portvin (el. rødvin) og kog ind til 1/3. Tilsæt vildtbouillon og piskefløde og lad saucen koge ind. Inden servering tilsættes hakket persille.

 

Små danske kartofler steges på panden i 15-20 min. med rosmarin, groft salt og lidt peber.

 

Krondyr steaks:
Steg 2 krondyr Steaks i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf). Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).

 

Det færdige resultat skulle gerne se nogenlunde således ud:

Det færdige resultat, krondyr steaks

Seneste indlæg:

Hampefrø