Hampefrø

Nyt på Madmarkedet.dk - hampefrø

 

 

Hampplanten har fået et dårligt ry fordi en variant af planten kan bruges til produktionen af cannabis, men det skal understreges at dette INTET HAR AT GØRE MED DETTE PRODUKT. 

 

Faktum er, at hampplanten har rigtig mange gode egenskaber, men desværre også har været upopulær i mange år på grund af den kriminelle fætter. 

 

Hvis man slår op i historiebøgerne vil man erfare, at dyrkningen af hamp går helt tilbage til de gamle ægyptere og kinesere - og var indtil det 20. århundrede end af de mest indtjenende afgrøder i verden. Hamp kan nemlig ikke bare bruges til fødevarer, men også til tov og stof.

 

I Danmark er der også god økonomi i at dyrke hamp - for jorden har brug for sædskifte og hampen kan springe til, når der hverken står roer eller raps på programmet.

 

Endnu er efterspørgslen efter hamp dog ikke så stor herhjemme, at der er fornuftig økonomi i stordriften. Alt det ændrer sig når der kommer flere gode, hampebaserede produkter.

 

Afskallede, rå hampefrø er perfekte til drys på salater, yoghurt, skyr, havegryn, i en smoothie eller som erstatning for nødder i pesto.

 

Hampefrø indeholder omega 3 & 6 fedtsyre, alle essentielle aminosyre, vitaminer og mineraler og kan komme i næsten alt.

 

Prøv derfor de afskallede, rå og økologiske hampefrø fra Hampegaarden med det samme. For pengene får du:

 

- 25-30 g protein pr. 100 g (kan indtages efter tung vægttræning)

- 41 g olie pr. 100 g, flest flerumættede

- indeholder alle essentielle aminosyrer

- rig på mineraler som magnesium og jern

- højere E-vitamin-indhold end i hørfrø

- 2-4% GLA

 

Tror du ikke på vores lovprisning, så spørg selv videnskaben.dk

 

200 gram, leveres i bionedbrydelig emballage. Skal opbevares på køl.

 

Find hampefrøene her >>

Seneste indlæg:

Hampefrø