GØR DET SELV: Læskende ribssaft

Vidste du at vi har fået gør-det-selv-pakker hos Madmarkedet.dk?

Tanken er, at den bedste mad, er den man selv laver. Mange mennesker stresser af i køkkenet, og i mange hjem, er køkkentid en fællesaktivitet, hvor man bruger tid sammen. Så hvorfor ikke lave noget sammen, som man kan nyde i lang tid bagefter?

Men hvordan finder man gode projekter til køkkenet, og hvor finder man alt det, der kræves til at lave tingene sammen - hvis altså ikke lige man selv har en frugtplantage eller bor i en skov. Det gør man selvfølgelig på Madmarkedet.dk, og det er det vi kalder gør-det-selv pakker.

Tænk på det som en slags Panduro hobby møder Aarstiderne. I får alt hvad I skal bruge for sammen at lave marmelade, saft eller andet, der kan nydes i husholdningen hele vinteren igennem.

I får både glas, opskrifter og selvfølgelig bær. Med det kan I f.eks. lave den læskende ribssaft her.
 

læskende ribssaft

 


700 g ribs
100 g sukker
2 cm frisk ingefær
15 friske mynteblade
Danskvand og isterninger

Start med at gøre dine ribs i stand. Fjern stænglen og vask dem (altså ribsene). Kom ribs og sukker i en gryde. Skær ingefæren i 2-3 stykker og læg det ved. Kog bærrene gelinde i 20 minutter. Imens vasker du myntebladene. Tag gryden af blusset og lad det trække i 20 minutter mere med myntebladene i blandingen.

Si bær, ingefær og mynteblade fra. Lad det gerne stå og dryppe lidt, så du får alle herlighederne med.

 

 

 

læskende ribssaft færdig

Nu har du et ekstrakt, der smager fremragende med danskvand (forhold 1:3) og isterninger. Du kan også med fordel lave ispinde af blandingen, hvilket - set med små øjne - formentlig er en ret hensigtsmæssig prioritering.

Nyd på terassen med en god bog eller godt selskab. Pral gerne med din hjemmelavede saft til naboen hen over hækken.

Find danske ribs fra Madmarkedet.dk her >>

Opskriften er gengivet med tilladelse fra jensens-madblog.dk

 

 

Seneste indlæg:

Hampefrø