Denne uge i mad

Hejsa

Her er ugens nyhedshistorier indenfor mad:

En nr. 41 med ekstra bearnaise og kræft. 

Pizzaer er muligvis usunde (det siger nogen), men det er åbenbart ikke hele sandheden. Du skal også være bange for pizzaæsken, skriver DR. Hormonforstyrrende stoffer øger åbenbart risikoen for kræft, viser forskning fra Odense.

Læs artiklen her

Selvfølgelig skal der være plads til pizza til aften, men måske man skulle droppe at spise den direkte af bakken.

Pizza er farlig


Heldigvis har den store Public Service-kanon også gode råd til hvordan man undgår hormonkemi.
Åbent brev til fødevareministeren fra Dan Jørgensen

De gode folk bag Bondens marked, der driver markeder rundt omkring i Danmark, har skrevet et åbent brev til Fødevareminister Dan Jørgensen.

Det kan du læse her.

De skriver om støtteordninger til madhvervet - og det er en både god og nødvendig diskussion, så den sender vi gerne videre.

Mens du besøger dem, så husk at se om ikke der et marked, som du kan nå forbi!
Økologi bliver mainstream

Økologi er ved at gå fra at være niche, til at være den dominerende faktor i indkøbskurven. Mere end hver anden dansker køber økologisk hver uge, skriver Foodsupply.dk.

Den økologiske omsætning i detailhandelen nåede seks milliarder i 2014. Specielt er økologisk kød efterspurgt - hvilket tilskrives en bevidsthed om de former, hvorunder industrieltkød er produceret.

Vi klapper i hænderne og blafrer med ørerne af begejstring. Dem der laver vores mad skal kunne tjene penge på det de laver. Når flere vælger økologi bliver markedet større, og så kan flere landmænd forhåbentlig få hjælp af banken til at omlægge til økologisk.

Og når der er penge i noget, er forandring bare nemmere.

Math is power spongebob

Politikerne er pinlige

I Politiko skændes Fødevareminister Dan Jørgensen (S) og Venstres innovationsordfører Jakob Engel-Schmidt om værdien af de nye kostråd, som innovationsordføreren mener er latteligt banale.

Dan Jørgensen leverer en lige højre ved at referere til at VK-regeringen brugte et tilsvarende beløb på kampagnen om Agent Mums. Vi kendte den ikke, men det er godt nok tåkrummende pinligt:Man kan spørge sig selv om hvem der startede, men så er man ligesom selv nede på niveau. Det er uklart hvordan udvekslingen har hjulpet nogen.

Not guilty gif

Det var det for nu - husk at støtte de små madproducenter. På Attmatr, i gårdbutikkerne eller andre steder.

God store bededag fra Attmatr.
Kristian

 

Seneste indlæg:

Hampefrø