Aroniabær direkte fra Vibegaard

Som noget nyt hos Madmarkedet.dk har vi fået friske bær i butikken. Vi sælger både ribs, solbær og aroniabær - og du vælger egentlig selv hvor mange du skal bruge - som udgangspunkt sælger vi 2,5 kg. eller 5 kg af gangen, men send os en mail, hvis du skal bruge f.eks. 10 kg eller 20 kg.
 

Bær på Attmatr

 


Bærrene kommer direkte fra Vibegaard ved Skærbæk i Sønderjylland. På gården, der kun ligger 8 km fra Vadehavet, vokser der næsten 400.000 frugtbuske, og vi kommer til at hjælpe hinanden, hvis vi skal have brugt alle disse bær.

Ribs og solbær kender de fleste nok, men aroniabær, er lidt en anden sag. Bærret kaldes af og til sortrøn eller surbær (hvilket ud fra et branding synspunkt nok er et jævnt dårligt navn) og omtales ofte som 'verdens stærkeste antioxidant'. Aroniabær indeholder f.eks. tre gange så meget antioxidant som blåbær. Det er en god ting fordi antioxidanter bekæmper de frie radikaler, der er ansvarlig for at vores krop ældes synligt.

(Disclaimer: aroniabær kan ikke stoppe tiden. Det er der næppe nogen bær der kan. Indholdet af antioxidanter gør blot, at man ikke ser så tydeligt at tiden går.)

Aroniabærrene er oprindeligt fra Nordamerika, men har fået større og større udbredelse verden over. I Finland er de f.eks. gået all-in og laver vin på aroniabær.

Vores bær er perfekte til at lave sin egen saft eller marmelade, og du kan f.eks. finde opskrifter hos disse rare mennesker:

 


God fornøjelse
 

Madmarkedet.dk

 

 

Seneste indlæg:

Hampefrø