Hampefrø

26 Apr 2016

Nyt på Madmarkedet.dk - hampefrø

 

 

Hampplanten har fået et dårligt ry fordi en variant af planten kan bruges til produktionen af cannabis, men det skal understreges at dette INTET HAR AT GØRE MED DETTE PRODUKT. 

 

Faktum er, at hampplanten har rigtig mange gode egenskaber, men desværre også har været upopulær i mange år på grund af den kriminelle fætter. 

 

Hvis man slår op i historiebøgerne vil man erfare, at dyrkningen af hamp går helt tilbage til de gamle ægyptere og kinesere - og var indtil det 20. århundrede end af de mest indtjenende afgrøder i verden. Hamp kan nemlig ikke bare bruges til fødevarer, men også til tov og stof.

 

I Danmark er der også god økonomi i at dyrke hamp - for jorden har brug for sædskifte og hampen kan springe til, når der hverken står roer eller raps på programmet.

 

Endnu er efterspørgslen efter hamp dog ikke så stor herhjemme, at der er fornuftig økonomi i stordriften. Alt det ændrer sig når der kommer flere gode, hampebaserede produkter.

 

Afskallede, rå hampefrø er perfekte til drys på salater, yoghurt, skyr, havegryn, i en smoothie eller som erstatning for nødder i pesto.

 

Hampefrø indeholder omega 3 & 6 fedtsyre, alle essentielle aminosyre, vitaminer og mineraler og kan komme i næsten alt.

 

Prøv derfor de afskallede, rå og økologiske hampefrø fra Hampegaarden med det samme. For pengene får du:

 

- 25-30 g protein pr. 100 g (kan indtages efter tung vægttræning)

- 41 g olie pr. 100 g, flest flerumættede

- indeholder alle essentielle aminosyrer

- rig på mineraler som magnesium og jern

- højere E-vitamin-indhold end i hørfrø

- 2-4% GLA

 

Tror du ikke på vores lovprisning, så spørg selv videnskaben.dk

 

200 gram, leveres i bionedbrydelig emballage. Skal opbevares på køl.

 

Find hampefrøene her >>

Fra historiebøgerne: Giftpatruljen

Ofte stillede spørgsmål

Velkommen til Hampegaarden

Case: Jersore Galloway

Krondyrburger med portobello svampe, løgpuré og estragon-mayonnaise

Krondyr steaks med æble-selleri kompot og svampesauce

Skæve gulerødder og brede smil!

Spis tang til maden

6 gode råd til håndtering af frilandskyllinger

Mød producenterne: Klosterhedens vildt

Mød producenterne: Jersore Galloway

En historie om kartofler og marketing

Ikke alle elsker økologi!

Den danske madkultur stikker i ny retning...

"Men er det ikke dumt at sælge mad på nettet?

Told you so .. (om frilandskyllinger)

Hvad er en frilandskylling?

Støt den gode sag - send os et link

Mød madmarkedet.dk

De maritime nyttehaver

Hjælp os

GØR DET SELV: Læskende ribssaft

Aroniabær direkte fra Vibegaard

Opskrift: Kylling over bål

Indkant-udkant og melodien der blev væk

Hvad er økologi?

Økologisk valgkamp

Uge 22 i mad

Anmeldelse: Mad vs. fødevarer af Lone Vitus

Uge 21 i mad

Uge 20 i mad

Uge 19 i mad

Smugkig

Denne uge i mad

Økologi - det lyder skide hyggeligt..

Ko i fri form

4 opstartsmyter, der bare ikke holder

How to make a chicken

Buying (offline) media

Learnings from ducks

Attmatrs 5 tricks for start-up marketing

Market growth and user adaptation

We’re live!

Cool foodchart

Work weekend - with chickens and eggs

20140929_081222_resized

She floats!

Dinnersurfer: I want whatever they're having

Logistics – and related things that almost certainly aren’t synonyms for sexy

A new face - and an outing for copenhageners

Nordic taste

When you find out there's a problem with your payment module

We're not alone!

Danish coffee from Uganda

Status: 10. August 2014

Milan Expo 2015: USA

Secret ingredients by Heinz Australia

We're in the news!

Problem solved: I like cooking, but I never know what to make...

The idea of food packaging is waste(d)

Copenhagen's first roof top farm!

Ladies and gentlemen: The sausage principle

Handing in the last paperwork (for now)

The illusion of choice

Current food trends on the Danish market

Status - and some cows

There are people so hungry...

When you realize...

Madmarkedet.dk - from the buyers perspective

Well this looks bloody delicious

Madmarkedet.dk - from the merchants perspective

British Pie Awards

We have a blog!