Handelsbetingelser

Det følgende beskriver handelsbetingelserne for bestilling på www.madmarkedet.dk som privatperson. Handelsbetingelserne udgør et supplement til de generelle betingelser og vilkår for brugen af Madmarkedets services. Vi arbejder i øjeblikket på at udvide vores online handelsoplevelse til også at omfatte en let og bekvem måde for erhvervsdrivende at afsætte bestillinger. Hvis du ønsker at foretage erhvervskøb beder vi dig i mellemtiden kontakte os på hello@attmatr.com eller telefon (+45) 61 78 76 79.

Ordrebestillinger afsat på vores hjemmeside er ikke en juridisk bindende aftale før vi sender en bekræftelse på, at varerne er afsendt og vi har udstedt en faktura. Derfor forbeholder vi os muligheden for at annullere din ordre i tilfælde af trykfejl, driftsproblemer, leveringsmangler og lignende frem til det punkt, hvor ordren er bekræftet med en faktura, at vi har trukket pengene fra dit betalingskort, og at ordren er afsendt. For mere information vedrørende bestillingsprocessen, henviser vi til afsnit 2 nedenfor.

1. Prissætning

Alle priser oplyst på www.madmarkedet.dk er i danske kroner (DKK) og inkluderer 25 % moms. Medmindre andet står angivet, inkluderer priserne ikke forsendelsesomkostninger. Disse omkostninger bliver lagt til din forsendelse afhængigt af, hvilke produkter du bestiller, jf. vores købsbetingelser.

2. Købsbetingelser

Vi bestræber os på at give kunder og forhandlere den størst mulige valgfrivillighed ift. hvordan fødevarer bliver købt og solgt. Derfor understøtter vi også to måder at handle på:

  1. Bestilling og levering direkte fra producenten til din dør. Når du bestiller fra vores hjemmeside fra flere forskellige producenter, sørger de enkelte producenter selv for at pakke deres del af ordren, og du modtager derfor individuelle forsendelser fra hver producent.
  2. Bestilling og levering fra centrallager direkte til din dør. Gennem vores samarbejdspartner samler vi produkter fra mange forskellige producenter i et sted. Det gør det muligt for dig at sammensætte ordrer med produkter fra mange forskellige forhandlere og få én samlet levering.

På vores hjemmeside står de to købsbetingelser markeret med de ovenover tilknyttede ikoner. Vi arbejder konstant på at udvide centrallageret til at omfatte flere producenter, men de to handelsmåder muliggør en større fleksibilitet for de mange forskellige producenter. Det er derfor også udslagsgivende for, hvordan forsendelsesomkostningerne bliver pålagt en ordre. Forsendelsesgebyret er et fast beløb på 60 kr./forsendelse på op til 20 kg.

Hvis du bestiller produkter fra mange forskellige producenter, der ikke er omfattet af centrallageret, bliver produkterne opdelt på de enkelte producenter i indkøbskurven. Forsendelsesgebyret bliver derfor pålagt for hver producent, du bestiller fra.

Ved bestilling af produkter fra centrallageret, bliver ordren samlet i en forsendelse, så forsendelsesgebyret bliver pålagt én gang for produkter fra mange forskellige forhandlere. Hvis du sammensætter en ordre af produkter dels fra centrallageret og dels fra uafhængige forhandlere, bliver forsendelsesomkostningerne pålagt for hver uafhængig forhandler, men kun én gang for produkterne fra centrallageret.

Uanset hvordan du vælger at sammensætte din ordre har du mulighed for at betale med betalingskort. Vi benytter naturligvis en sikret forbindelse til formålet, hvilket krypterer dine data, så uvedkommende ikke får adgang til dine kortoplysninger. Vi understøtter på nuværende tidspunkt disse betalingskort:

Madmarkedets købsbetingelser er styret i henhold til tre punkter i ordreprocessen:

  1. Købstidspunktet
  2. Betalingstidspunktet
  3. Leveringstidspunktet

Købstidspunktet indtræffer, når du succesfuldt har afsat en bestilling på vores hjemmeside. Vi sender dig efterfølgende en e-mail, der bekræfter din ordre. Dette er ikke en juridisk bindende ordrebekræftelse, men blot en kvittering på at have modtaget din ordre. Hvis du ønsker at annullere din ordre, har du mulighed for at gøre det op til tidspunktet, hvor forsendelsen er pakket. For at imødekomme din annullering beder vi dig hurtigst muligt kontakte os på hello@attmatr.com eller (+45) 61 78 76 79.

Betalingstidspunktet indtræffer, når varerne er blevet sendt og vi trækker pengene fra dit betalingskort. I den forbindelse sender vi dig en bekræftelse på ordren med et track and trace-nummer til vores logistikleverandør. Efterfølgende sender vi dig en faktura og en meddelelse om, at vi har trukket pengene. Denne e-mail er en juridisk bindende aftale på købet.

Leveringstidspunktet er det øjeblik, hvor vores logistikleverandør har afleveret pakken i overensstemmelse med deres leveringsbetingelser. For mere information vedr. levering viser vi til afsnit 3 Leveringsbetingelser.

3. Leveringsbetingelser

Gennem vores logistiskleverandør Post Danmark, leverer vi i øjeblikket kun til brofaste forbindelser i hele Danmark. Det skyldes de særlige omstændigheder for transport af fødevarer, hvor kravet om en uafbrudt kølekæde desværre ikke gør det muligt at imødekomme det nødvendige serviceniveau for ikke-brofaste adresser. Vi beder dig være opmærksom på dette forhold, inden du bestiller på vores hjemmeside.

Af hensyn til både miljø og forsendelsespriserne har hver producent specifikke afhentningsdage, hvilket står oplyst på de enkelte produktsider. Det gør det muligt at samle ordrer til huse hos de enkelte producenter, så postvæsenet skal køre færre gange. Postvæsenet henter den forgangne uges bestillinger inden kl. 18 på afhentningsdagen og sørger for, at leveringen finder sted inden for 24 timer. Det sikrer, at fødevarerne holder sig friske under hele den korte transporttid.

Post Danmark ønsker ikke at binde an på at opmagasinere dine fødevarer, hvis ikke du er hjemme, når de forsøger at levere din pakke. Derfor benytter vi deres Flexleveringsydelse, hvor de stiller forsendelsen på et – af dig – nærmere angivet sted på forsendelsesadressen. Det er derfor en forudsætning ved bestilling på Madmarkedet, at du angiver et alternativt sted, hvor postmanden må sætte din forsendelse, hvis ingen er hjemme til at modtage den.

Hvis din bolig deler en fælles opgang med øvrige adresser, som er aflåst fra offentligheden, har Post Danmarks pakkepost ikke en nøgle, der kan give dem adgang helt ind til din hoveddør. I disse tilfælde vil postbuddet først ringe på dørtelefonen på din adresse og dernæst alle øvrige adresser i opgangen. Hvis der mod forventning ikke er nogen til at lukke postbuddet ind, vil de ringe til dig på dit telefonnummer for at aftale nærmere om levering. Vi ved af erfaring, at folk med held får deres lokale forretningsdrivende til at opbevare forsendelserne, ind til modtagerne kan hente det senere samme dag. Under vilkårene for Flexlevering, accepterer du samtidig, at såvel Post Danmark som Madmarkedet fraskriver sig ethvert ansvar for forsendelsen fra det øjeblik, den er leveret til det aftalte sted.

4. Beskyttelse af persondata

For at kunne afsætte en ordre fra Madmarkedet er vi nødsaget til at indsamle en række personlige oplysninger om dig. Al personlig data bliver behandlet i henhold til Persondataloven, og du kan til ethvert tidspunkt udbede dig en redegørelse for hvilken information vi har gemt om dig. Vi sletter og/eller retter også gerne dine informationer.

Grundet vores samarbejde med tredjeparter, er vi nødsaget til at videregive nogle oplysninger. Vi videregiver naturligvis kun de mest nødvendige informationer til tredjeparter. Al information som du oplyser og som vi videregiver bliver behandlet fortroligt og sikkert gennem en krypteret forbindelse.

5. Fortrydelsesret

Madmarkedet yder fortrydelsesret i overensstemmelse med forbrugeraftaleloven. Du bedes i denne henseende være særlig opmærksom på følgende undtagelse fra fortrydelsesretten:

6. Reklamation

Reklamationsretten er, ligesom fortrydelsesretten, undtaget for levnedsmidler og varer til husholdningens forbrug. Skulle du alligevel modtage en vare, der ikke svarer til det forventede, beder vi dig hurtigst muligt og senest tre dage efter leveringstidspunktet, tage kontakt til os på hello@attmatr.com eller (+45) 61 78 76 79. Så gør vi, hvad vi kan for at rette fejlen. Det er muligt, at vi udbeder os den defekte vare, med henblik på at følge op med den pågældende producent. I disse tilfælde afholder Madmarkedet naturligvis udgifterne til forsendelse.

7. Forbehold og ansvarsfraskrivelse

Madmarkedet tager forbehold for eventuelle pris- og korrekturfejl, tekniske fejl, afgiftsændringer, udsolgte og udgåede varer samt force majeure, herunder arbejdsnedlæggelser og forsinkelse af forsendelser fra underleverandører.

I tillæg til den generelle ansvarsfraskrivelse for brugen af vores side, tager Madmarkedet ikke ansvar for lovligheden af varer eller ydelser bestilt gennem vores platform eller for lovligheden i modtagerens område, endsige toldafgifter, tariffer, beskatning, administrative gebyrer eller øvrige udgifter som resultat af deres indførelse i området. Jf. de generelle betingelser tilfalder dette ansvar brugerne.