Spis tang til maden

Spis tang til madden

Spis tang til maden


Tang er en havalge, der vokser under vandet. Der findes mange forskellige slags, og man kan endda finde hele tangskove under vandet. Sådanne områder med masser af tang regnes for at være blandt de mest produktive og dynamiske økosystemer på jorden.

Derfor er det også underligt, at vi først nu er ved at få øjnene op for at spise tang herhjemme, hvor vi har både blæretang, savtang, klørtang, sukkertang og vingetang. De smager alle lidt af hav, men hvis man rigtig dykker ned i tangens verden (!), så er der både sukker, salt og umami at finde i smagen.

Læs også om Københavns Maritime Nyttehaver >>


Tang kan med fordel bruges i køkkenet, hvor det både kan tilsættes anden mad eller spises for sig selv. Hvis du spiser tangen for sig selv, skal du være opmærksom på at det er rigt på omega-3-fedtsyre, og du bør ikke varme tangen til mere end maksimalt 100-150 grader i ovnen - du risikerer at fedtsyren bliver harsk ved højere temperaturer.

 

Temperaturen er mindre vigtig, hvis du tilberede tangen sammen med andre ingredienser i en ret.

 

Du kan vælge at se tangen som en helt ny grøntsag, der bare tilfældigvis vokser under vandet. Prøv det f.eks. i supper, saucer, marmelader, fiskeretter eller sammenkogte retter.

 

Hvis du køber en tang-startkasse hos Madmarkedet.dk følger der otte opskrifter med, så du kan komme i gang med tang.

Kassen indeholder desuden:

- Vingetang 20 gram

- Blæretang 20 gram

- Sukkertang flager 20 gram

- Søl (Bacon tang) 20 gram 

- 1 glas tang krydderi

- 1 glas Caviart ( Lavet af tang)

Kom igang med tang lige her >>

Seneste indlæg:

Hampefrø