Ofte stillede spørgsmålOfte stillede spørgsmål

 

Vi oplever en stor (og varmende) interesse for vores koncept fra både producenter og kunder. Det er vi glade for. Rigtig glade faktisk - og vi ville hade hvis nogen gik og brændte inde med spørgsmål til os. Vi har derfor samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål - og svar - her.

 

Læs med og se om Madmarkedet.dk kan gøre noget for din forretning.

Hvem står bag Madmarkedet.dk?

Johnny, Julio, Asbjørn og Kristian hedder vi. Vi arbejder alle med teknologi og holder meget af mad, og da vi fik idéen til Madmarkedet.dk gik vi derfor bare i gang. Der sker jo i hvert fald ikke noget, hvis vi ikke gør noget.

 

Vi har ikke modtaget nogen som helst form for støtte (udover fra kærester og familie) eller investering. Det vil vi gerne, på et tidspunkt, men i øjeblikket er alt bare kørt af os.

Hvorfor skulle jeg sælge mine varer på Madmarkedet.dk, når jeg har min egen webshop?

 

Fordi der ikke er tale om en enten-eller situation. Det tager en aften at oprette sine varer på Madmarkedet.dk og det er gratis. Du må hellere end gerne køre din egen webshop ved siden af. Af erfaring ved bare at det kræver både tid, penge og viden at drive en webshop - derfor ligger der en enorm effektivisering i at have flere producenter på én samlet platform. Odds er, desuden,  at du ikke er blevet fødevareproducent for at bruge din tid på computer. Så lad os gøre det.

 

Hos Madmarkedet.dk kan det godt ske, at folk kommer for at købe en roastbeef, men går til kassen med en frilandsand og æblevin fra Lolland. Eller omvendt. På den måde hjælper vi alle hinanden ved at vise vores produkter og henvise kunder til Madmarkedet.dk.

Det er desuden MEGET nemmere for kunderne, kun at skulle besøge én webside for at finde gode, lokale kvalitetsvarer.

 

Hvordan modtager kunderne varerne?

 

Dem sender du selv. Vi anbefaler PostDanmarks flexlevering, men det er op til dig. Vi forventer at man som producent på Madmarkedet.dk kan levere til alle brofaste øer i Danmark.

Hvordan skal jeg prissætte mine varer?

Det bestemmer du selv. Prøv at lege lidt med prisen, for at se hvor du rammer den bedste balance mellem antal salg og avance. Hold øje med de andre producenter, og se hvordan de gør.
 

Hvad sker der, når en kunder køber en af mine varer på Madmarkedet.dk?

Så modtager du en mail med specifikation af varerne og leveringsadressen - samt den betaling du står til at modtage fra Madmarkedet.dk

 

Når du har sendt pakken, skal du selv trykke 'afsendt' i vores system. Så bliver pengene hævet hos kunden. Afsendelsen skal ske indenfor en uge, ellers annulleres ordren. Når du trykker 'send' modtager kunden automatisk en mail, der fortæller at varen er på vej.

 

Madmarkedet.dk opgør kontoen sidst på måneden og sender pengene via kontooverførsel.

 

Hvad med porto?

Du fastsætter selv den porto du ønsker. Vi er klar over at der kan være store svingninger i porto-omkostninger for varer. Derfor arbejder vi på at gøre dette system mere intelligent. I øjeblikket kan der kun fastsættes én flad porto-pris.

Kunden betaler denne og den overføres ubeskåret til producenterne sidst på måneden.

 

(Regeringen overvejer at gøre portoen momspligtig fra sommeren 2016, hvis dette sker, så sender vi en besked til alle kunder og orientere om hvordan vi gør fremadrettet.)

 

Hvordan tjener Madmarkedet.dk penge?
 

Vi tager en 10% kommission på alle salg. Det dækker vores udgifter til servere, nyhedsbrevssystem og selvfølgelig omkostningerne ved at lade kunder betale på vores side.

 

Hvad hvis der er en kunde, der ønsker at returnere en vare?

 

I så fald sætter vi kunden i forbindelse direkte med dig. Du er eksperten på dit produkt, og er til enhver tid den rette til at tale med kunden.

Madmarkedet.dk forbeholder sig retten til at ekskludere producenter, der får gentagne klager, og dermed kan forringe værdien af platformen for andre parter og producenter.

 

Jeg har et ønske til en funktion, der mangler på Madmarkedet.dk. Hvad gør jeg?

 

Du skriver selvfølgelig bare til os: hello@attmatr.com.

 

Okay, jeg er overbevidst og vil gerne være med. Hvad er næste skridt?

Det er at skrive til os, med en beskrivelse af dit produkt: hello@attmatr.com.

Seneste indlæg:

Hampefrø