6 gode råd til håndtering af frilandskyllinger

6 tips til frilandskyllinger fra madmarkedet.dk

 

 

Hvis du vil være med til at støtte op om ansvarlige produktionsformer og bedre dyrevelfærd, har du helt sikkert fået kløerne i en frilandskylling. Her er fem gode råd, som kan hjælpe dig i køkkenet.

 

1) En frilandskylling bør tø langsomt op. Beregn cirka to døgn i køleskabet til en frilandskylling, der vejer omkring to kilo i et køleskab, der maksimalt er 5 grader varmt.

 

2) Forvent længere stegetid. En frilandskylling har rørt sig meget mere end en almindelig kylling, så den er fastere i kødet og tager derfor lidt længere tid at tilberede. Grundreglen for helstegt kylling er 70 minutter ved 185 grader.

 

3) Brystet er noget af det bedste kød på en kylling. Hvis du gryde- eller grillsteger kyllingen kan du med fordel vende brystet væk fra varmekilden, så du ikke risikerer at det tørrer ud. Ved det nedad ved tilberedning i ovn.

 

4) Frilandskyllinger er ikke mere møre end deres discount-kollegaer. Styrken ved frilandskyllingerne ligger i smagen, men da de har fået mere motion, gennem et længere liv, er kødet mere struktureret end man ellers ser. Styrken er at det smager af langt mere.

 

5) Beregn mindre kød end normalt. Kød der er mere struktureret mætter mere. Du vil derfor skulle bruge mindre for at opnår den samme mæthedsfølelse - men det kan være svært at stoppe, når du først har fået smag for det.

 

6) En kylling kan være temmelig fed. Regn med 10% fedt når du spiser kylling med skind - og omkring 5% hvis du spiser kyllingen uden skind. Husk at der er vigtigere ting i livet end at undgå fedt.

 

Klar til at sætte tænderne i en frilandskylling? Bestil en frilandskylling fra Dalbakkegaard: klik her.

 

Seneste indlæg:

Hampefrø